Campanya electoral 2019

Carta de presentació al poble 2019

CARTA DE PRESENTACIÓ AL POBLE

 (Clicant aquí la podeu veure en pdf)

Benvolgudes riuprimerenques, benvolguts riuprimerencs,

Les persones que formem part del grup Independents per Riuprimer – Acord Municipal som un conjunt de gent que estem al servei del poble perquè l’estimem. Treballarem pel poble i amb el poble, i serem un consistori plenament obert a la ciutadania.

El nostre lema de campanya és “Per un poble viu”, i amb això es resumeix el que vol ser la nostra acció de govern pels propers anys.

La participació i la implicació del poble i totes les seves entitats i col·lectius ha de definir la nostra manera de treballar. Escoltar, escoltar i escoltar… Treballar, treballar i treballar.

Volem un poble ben viu, que no sigui un poble dormitori sense teixit associatiu ni comerç, sense habitatge ni cultura. Molts de nosaltres hem nascut al poble, hi hem fet els nostres primers passos, ens hi hem educat, ens hi hem enamorat, hi hem treballat, hi hem fet esport, hi hem gaudit, i en definitiva hi hem viscut i l’hem viscut. D’altres, hi hem vingut a viure de més grans, però també ens ha captivat la seva identitat, una identitat basada en unes arrels profundes, però hi hem trobat una societat acollidora on hem conviscut amb els nostres veïns i som plenament riuprimerencs i riuprimerenques i volem que això sigui un orgull arreu i per a tothom.

Per tot això, els nostres principals eixos de treball es basaran en:

-La participació ciutadana. La democràcia directa, el diàleg bilateral permanent i la transparència.

-El repte de la nova escola. Vetllarem per tal que l’edifici de la nova escola sigui una realitat com més aviat millor, amb totes les parts implicades, i promovent una participació de la comunitat educativa i de la ciutadania en general en el seu projecte d’elaboració. Fins que no sigui una realitat, ens preocuparem del manteniment i les necessitats de l’escola actual.

-L’elaboració d’un pla d’habitatge social (especialment per a la gent més jove). Volem que el nostre jovent tingui opcions de quedar-se a viure al poble.

-L’elaboració i posada en marxa d’un Pla de Dinamització Comercial. Necessitem conservar i si pot ser ampliar tots els serveis que tenim, i les nostres botigues i comerços hi juguen un paper clau. Afavorint l’àmbit local mantenim un poble viu i emprenedor, que mira al futur.

-La creació de la Taula de debat del Món Rural, amb la participació dels habitants i agents implicats del territori. Pla de camins, posada al dia de la senyalització de les cases de pagès, fibra òptica, deixalles, seguretat, i tot allò que preocupi la gent del nostre territori.

Us volem demanar que ens feu confiança i ens voteu. El fet de ser l’únic partit encara justifica més aquesta confiança. Per això us convidem a estar amatents a tot el què fem des de l’equip de govern, per tant, tots sereu cridats a participar de les decisions i fer que el poble funcioni millor. El vostre vot és molt important per tal de tenir la màxima representativitat i força també en institucions supramunicipals com la Mancomunitat La Plana, el Consell Comarcal d’Osona o la Diputació de Barcelona. No us quedeu a casa i el 26 de maig fem més poble! Moltes gràcies!

ACTES DE CAMPANYA:

DISSABTE 18 DE MAIG: De les 12h a les 14h Vermut popular a la plaça de la Vila-1 d’Octubre. Vine a parlar amb nosaltres tot picant alguna coseta. Hi haurà jocs per a la mainada!

DIVENDRES 24 DE MAIG: A les 20h a la Casa de Cultura. Acte final de campanya, assemblea oberta amb tots els veïns i veïnes.

foro grup 1

Perquè portem Santa Eulàlia de Riuprimer al cor, i         tenim al cap fer que sigui un lloc agradable on viure on estudiar, on treballar, on fer-se gran…

Perquè estem enamorats del nostre poble, l’estimem, i volem que els nostres darrers petons siguin fets des d’aquest bell raconet d’uns Països Catalans lliures.

Visca Santa Eulàlia de Riuprimer i la seva gent!

Llista eleccions 2019

La llista d’Independents per Riuprimer – Acord Municipal per a les eleccions del 26 de maig de 2019:

 1. Txevi Rovira i Montells
 2. Martí Oliveras i Vilaró
 3. Cristina Uriel i Prat
 4. Iñaki Castillo Otaola
 5. Josep Montells i Tort
 6. Maria Alba Roura i Mauri
 7. Jordina Juvanteny i Gonzàlez
 8. Ivet Marsal i Tarter
 9. Daniel Miana i Sànchez

Suplents:

 1. Jordi Crusellas i Franquesa (Jovent Republicà)
 2. Jordi Senmartí i Soldevila
 3. Montserrat Morera i Roca
 4. Jordi Torrente i Torrents
 5. Anna Sànchez i Cuadrado
 6. Elena Montells i Sànchez
 7. Joan Montells i Solà
 8. Raynald Colom
 9. Jesús Musach i Roncero
 10. Àngel Torres i Sancho.

Col·laboradors:

Jordi Camprubí Uriel,

Àlex Camprubí Uriel,

David Vilardell,

Xevi Villanueva Picon,

Jordi Villanueva Picon,

Santi Llorà,

Aleix Andreu,

Pere Ricart,

Lu Arroyo,

Lali Sellarès,

Jordi Borràs,

Judit Roma,

Marc Datzira,

Toni Codina,

David Viñas,

Albert Trilla,

Imma Martínez,

Josep M. Rovira,

Raquel Bofill,

Jordi Crusellas Dot,

Ferran Barbero,

Jordi Llop,

Miquel Russinyol,

Marta Esmarats,

Angelina Roca,

Sergi Prat,

Pere Serra,

David Martínez,

Quim Crusellas,

Quico Sallés.

—————————————————————————————————————————

Programa electoral 2019

Programa electoral versió curta en PDF, el podeu veure clicant aquí.

Programa electoral, versió completa en PDF, el podeu veure clicant aquí.

PROGRAMA ELECTORAL IPR-AM RIUPRIMER. ELECCIONS MUNICIPALS 2019

Les persones que formem part del grup Independents per Riuprimer – Acord Municipal, som un conjunt de gent que estem al servei del poble perquè l’estimem. Treballarem pel poble i amb el poble, i serem un consistori plenament obert a la ciutadania.

Volem empoderar a la població, facilitar el diàleg a través de diferents mecanismes, missatges de telefonia mòbil, comunicació escrita (butlletins, revistes, etc), i una trobada mensual amb l’alcalde fora de l’ajuntament; l’espai “Fes un cafè amb l’alcalde”. Transparència, comunicació i proximitat amb democràcia directa seran valors essencials de la nostra manera de treballar pel poble.

Us volem demanar que ens feu confiança i ens voteu, el fet de ser l’únic partit encara justifica més aquesta confiança i tota la ciutadania heu d’estar amatents al què fem des de l’equip de govern, per tant, tots sereu cridats a participar de les decisions i fer que el poble funcioni millor. El vostre vot és molt important per tal de tenir la màxima representativitat i força també en institucions supramunicipals com la Mancomunitat La Plana, el Consell Comarcal d’Osona o la Diputació de Barcelona. No us quedeu a casa i el 26 de maig fem més poble! Moltes gràcies!

 

PARTICIPACIÓ CIUTADANA, COMUNICACIÓ, RELACIONS INSTITUCIONALS, HISENDA i TRANSPARÈNCIA

-Elaborarem un codi ètic, de bon govern i de conducta.

-Promourem la participació ciutadana, de forma efectiva, a través de diferents accions:

-Passarem comptes: Assemblea oberta a tota la població de l’equip de govern cada mig any.

-Pressupostos participatius. Aplicarem en el pressupost el resultat de la participació ciutadana fent una partida de pressupost participativa per al tema que decideixi el poble.

-Durem a terme diferents projectes participatius, en què el poble es pugui implicar directament i de manera efectiva en la presa de decisions.

-Impulsarem la Cogestió amb les entitats del poble. I crearem la campanya “Coneix les nostres entitats”.

-Elaboració del Pla de voluntariat. Promoure el voluntariat al poble. Lligat a la coresponsabilitat. (Gent gran, parelles lingüístiques, banc de temps i recursos, etc.).

-Continuarem sense apujar els impostos ni les taxes existents més enllà de l’IPC sempre i quan això permeti l’estabilitat econòmica de l’Ajuntament. Treballant amb contenció.

-Farem costat a l’anhel expressat molt majoritàriament per la població de Santa Eulàlia de Riuprimer de fer efectiva la República Catalana, en la mesura de les nostres possibilitats. Poble a poble i persona a persona construïm entre tots el nostre futur en una república lliure.

 

JOVENTUT

-Treball de detecció de les necessitats dels joves per tal d’elaborar una estratègia en matèria de joventut. Conjuntament amb la Mancomunitat La Plana, el Consell de Joves de Riuprimer, el Consell Comarcal, etc.

-Foment de la participació juvenil en diferents aspectes de la població. I col·laboració amb el Consell de Joves de Riuprimer. Promourem un espai de trobada pel jovent.

-Impuls d’una Brigada Jove durant les vacances d’estiu per fer feines en diferents àmbits.

-Remodelació de local del jovent (espai diàfan) per optimitzar els seus espais amb perspectiva de gènere i millorant l’equipament.

-Millorarem el parc infantil i la zona d’esbarjo de la Plaça Nova i procurarem fer un nou parc infantil.

 

CULTURA, FESTES I PATRIMONI

-Paraigüa general que faciliti les activitats populars i aquelles activitats promogudes pels veïns i les entitats del poble (festes de carrers, activitats de la festa major organitzades per les entitats, etc.).

–Impulsarem la creació del Consell Municipal de la Cultura i de la Comissió de Festes.

-Intentarem satisfer les demandes de totes les entitats i col·lectius del poble i poder-los oferir espais de reunió, arxiu, etc.

-Promoció i dinamització d’activitats de cultura popular: Sardanes, geganters, etc. I especialment promoure-la entre la canalla i el jovent de manera participativa i integradora. Potenciarem l’organització d’actes per difondre la cultura catalana en tots els àmbits, prioritzant la programació d’espectacles, concerts i activitats que hi estiguin vinculades. I afavorirem l’intercanvi cultural entre tot l’àmbit dels Països Catalans.

-Fomentarem i donarem suport a la creació artística: Projecte cultural al  camí de la Font Gran conjuntament amb el col·lectiu d’artistes del poble. Entre d’altres.

-Impulsarem la recerca sobre la història local, especialment de les dones que han format part de la identitat del municipi i en facilitarem la difusió. Col·laborarem amb el Grup de Fotografia històrica del poble. I procurarem augmentar les publicacions d’història local.

-A partir del Mapa del Patrimoni Cultural i Natural que ens està elaborant la Diputació de Barcelona, desenvoluparem les línies estratègiques per a la promoció turística i cultural.

-Adhesió a la Xarxa de Cinema Comarcal, cineclub per petits i grans al poble.

 

MEDI AMBIENT, TERRITORI I MON RURAL

-Creació de la Taula de debat del Món Rural amb la participació dels habitants i agents implicats del territori. Pla de de camins,  posada al dia de la senyalització de les cases de pagès, fibra òptica, deixalles, seguretat, i tot allò que preocupi a la gent del nostre territori.

-Campanya de conscienciació i sensibilització per la problemàtica dels excrements dels animals domèstics.

-Cap a un municipi energèticament eficient i el màxim possible renovable.

-Auditarem les despeses energètiques dels pressupostos municipals en matèria de subministraments i elaborarem un pla estratègic de millora i estalvi energètic.

-Promourem, allà on sigui adient, la instal·lació d’energies renovables en terrenys o instal·lacions públiques.

-Establirem criteris ètics, socials, de gènere i  mediambientals en les compres de béns i serveis municipals.

-Farem un estudi per a millorar l’ús i l’eficiència de l’àrea d’aportació de residus.

-Adhesió al programa Europe’s clean up day de neteja dels entorns.

-Tenim el finançament per la via verda (itinerari de vianants) a la carretera de Muntanyola, i procurarem ampliar-lo amb una anella verda que pugui recórrer bona part de la població.

 

URBANISME, OBRES I SERVEIS

-Elaboració d’un pla d’habitatge social (especialment per a la gent més jove). Volem que el nostre jovent tingui opcions de quedar-se a viure al poble.

-Estudi per intentar millorar el transport municipal. Servei a demanda.

-Promoure el transport sostenible (compartir vehicles) a través d’un aplicatiu.

-Estudi de la mobilitat, fomentant els espais especialment del nucli antic per a ús peatonal i veïnal.

-Millora i manteniment dels carrers, la neteja viària i supressió de barreres arquitectòniques.

 

ENSENYAMENT I LLEURE

-Vetllarem per tal que l’edifici de la nova escola sigui una realitat com més aviat millor, amb totes les parts implicades, i promovent una participació de la comunitat educativa i de la ciutadania en general en el seu projecte d’elaboració. Fins que no sigui una realitat, ens preocuparem del manteniment i les necessitats de l’escola actual. Confiança renovada per millorar les relacions entre l’Ajuntament i tota la comunitat educativa, junts som imparables.

-Donarem tot el suport possible per al manteniment del servei de la Llar d’Infants.

-Suport i impuls  al Casal d’estiu.

-Farem un estudi per a la creació, suport i dinamització d’un Esplai.

ESPORTS

-Arreglarem la coberta de la pista poliesportiva, i estudiarem altres millores per a l’espai com ara els accessos.

-Farem millores a la piscina municipal, i farem un estudi per ubicar-hi un bar-restaurant per oferir-lo en concessió dinamitzant l’espai i allargant la temporada d’ús de la piscina. També intentarem millorar els accessos a la piscina i repensar els usos dels antics vestidors i pista esportiva.

–Programarem inversions adequades per al manteniment, la millora i l’adequació dels equipaments esportius.

 

BENESTAR SOCIAL I SANITAT

-Manteniment de tots els serveis socials existents i valoració de l’ampliació o serveis determinats segons les necessitats que sorgeixin.

-Vetllarem per l’ampliació de l’horari del pediatra a la tarda.

 

COMERÇ, TURISME, FIRES, DESENVOLUPAMENT LOCAL I PROMOCIÓ ECONÒMICA

-Elaborarem i posarem en marxa el Pla de Dinamització Comercial. Potenciarem i defensarem el comerç de proximitat com a mecanisme per afavorir la dinamització i la vitalitat del municipi.

-Estudiarem la possibilitat de crear una marca de producte local.

-Recuperarem la Fira del fredeluc

-Recuperarem les visites a l’ermita de Sant Sebastià, i potenciarem els itineraris entorn a la Ruta 1714, el Camí Oliba, i les visites al museu de l’Església Parroquial. I promourem els itineraris a espais històrics i d’interès etnològic.

-Potenciarem la part firal de la Festa del Segar i el Batre, i amb col·laboració de la Xarxa de Patrimoni Rural-Ecomuseu del Blat, estudiarem la creació d’un espai al poble permanent de difusió del patrimonial rural.

–Fomentarem, mantindrem i si podem ampliarem: Incentius fiscals a autònoms i empreses de nova creació amb l’objectiu de fomentar la creació de llocs de treball i revitalitzar el teixit econòmic de proximitat. Així com també incentius fiscals a ciutadania i empreses que es dotin de sistemes d’aprofitament d’energies renovables amb l’objectiu de facilitar la transició cap a un model energètic sostenible i desvinculat dels interessos dels grans oligopolis.

-Estudiarem el pagament flexible d’impostos i taxes municipals

 

GENT GRAN

-Dotarem el Casal de la Gent Gran de més recursos i suport personal, amb una treballadora dinamitzadora, un estudi d’usos i un pla de futur.

-Afavorirem la participació de la gent gran en la formulació de les polítiques que els afectin directament.

-Impulsarem polítiques que afavoreixin la relació intergeneracional entre la gent gran i la gent jove.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s